Startup

Luulisin, että jokainen joka työskentelee joko harrastuksen tai ammatin puitteissa luovien askareiden parissa, kokee toisinaan, kuinka kaikki luovuuden lähteet tuntuvat tyystin ehtyneen, eikä mikään tunnu onnistuvan. Nämä ongelmat ovat ainakin itselleni vähän liiankin tuttuja, vaikka kokemuksen kautta olenkin oppinut käsittelemään niitä paremmin. Henkilökohtaisesti tahtoisin kehittyä sellaiseen pisteeseen, jossa pystyisin pitämään itseni kiireisenä, vaikka juuri sillä hetkellä ne paljon puhutut luovat mehut olisivat ehtyneet.

Onneksi nykyaikana on maailma niin pullollaan erilaisia inspiraation ja ideoiden lähteitä, joita löytääkseen ei tarvitse vaivautua ponnistelemaan kovinkaan suuresti. Jo ihan googlaamalla on mahdollista löytää mitä mittavampia valikoimia erilaisia julkaisuja ja blogeja, jotka käsittelevät näitä luovan alan aiheita vähän joka suunnalta. Itse pidän erityisesti blogeista, joilla on jokin tietty kulma, minkä kautta graafisen suunnittelun maailmaa avataan, ja kerronkin seuraavassa kolmesta suosikistani.

Onextrapixel

Onextrapixel

Onextrapixel, tai OXP kuten sivuston ystävät sitä tapaavat kutsua, on suorastaan mahtava sivusto, jolta voi löytää roppakaupalla nokkelia ideoita ja inspiraation lähteitä omaan luovaan työskentelyyn. Koska Onextrapixelin sisällöntuottajat ovat visuaalisen viestinnän ammattilaisia maailman joka kolkalta, artikkelit käsittelevät web-grafiikan moninaista maailmaa usealta eri kantilta. Se tuo mukavan virkeää vaihtelua usein hieman kaikukammioilta tuntuviin suunnittelu- ja design-foorumeiden keskusteluihin. Onextrapixel-blogia lukemalla pysyy hyvin perillä uusimmista trendeistä, mutta saa myös ajatuksia menneestä.

Creative Nerds

Creative-Nerds

Luovan alan tekijänä olen toisinaan joutunut pohtimaan omaa identiteettiäni, ja pitkällisen itsetutkiskelun jälkeen sain aikaiseksi jotakuinkin kyseenalaistamattoman ajatuksen siitä, että myös minä olen nörtti, vaikka se tänä päivänä onkin vähän liian muodikasta. Nörttinä olen kuitenkin luova, ja ehkä juuri siksi Creative Nerds -blogi on osoittautunut minulle niin mielekkääksi resurssiksi. Creative Nerds tarjoaa niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin graafikolle tai kuvittajalle aimo annoksen visuaalisen suunnittelun tutoriaaleja ja artikkeleita.

Specky Boy Design Magazine

Nykyaikainen design ja suunnittelu on läpikotaisesti digitaalisuuden läpivalaisema. Minun kaltaisilleni tekijöille, jotka oppivat rakastamaan graafista suunnittelua perinteisen kynällä piirtämisen kautta, on joskus vaikeaa pysyä perässä tämän hetken odotuksista ja vaatimuksista. Tähän epävarmuuteen on kuten lähes aina auttanut Specky Boy Design Magazine, joka käsittelee grafiikkaa ja visuaalista suunnittelua ensisijaisesti tietokoneiden näkökulmasta. Specky Boy Design Magazine -blogista löytää helposti parhaat vinkit ja neuvot kaikkiin web-suunnittelun osa-alueisiin.

Käytännön vinkkejä luoviin blokkeihin

Mitä tulee luoviin työskentelytapoihin, joudun rehellisesti myöntämään, että minulla on toisinaan vaikeuksia noudattaa omia ohjeitani. Olen kuitenkin onnistunut kehittymään paremmaksi niin ajankäyttöni kuin ajattelunikin osalta muun muassa näitä edellä mainittuja grafiikkablogeja seuraamalla. Nykyään tiedän, että vaikka sillä hetkellä tuntuisi, ettei mikään luista, voin edistää teknistä osaamistani vaikka opettelemalla uuden ohjelman käyttöä tai jotain tiettyä tekniikkaa harjoittelemalla, enkä haaskaa aikaani vain innoitusta odottamalla.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.